Regenboog op dvd CNBS De Regenboog Doornspijk

DVD nr. 48: 'Het 125-jarig jubileum van De Regenboog - 18-12-12.
Op 18 december 1887 vond de oprichting van onze schoolvereniging plaats. De Vereniging voor Christelijk Onderwijs te Doornspijk was 鳬n van de oudste schoolverenigingen in de omgeving. Precies 125 jaar later, op 18 december  2012 was het dan ook feest op De Regenboog. Aan dit feest gingen vele maanden van voorbereiding vooraf.
Wat is er zoal op de dvd te zien?
- Oude opa 'verstoort' de introductie van juf Wilma Junte.
- Mannen van 'Het Fort van Verbeelding' in actie.
- Kinderen eten tompouche, patat en bitterballen!
- De generale repetitie (Het Fort van Verbeelding) in de Deel.
- Uitvoering (Het Fort van Verbeelding) voor alle ouders.
- Kinderen en ouders zingen het jubileumlied.


DVD nr. 47: Vier filmpjes uit schooljaar 2011 - 2012
Gerbert, Claudia, Ron, Ronald, Jesse, Willeke, Anne, Hanne, Daan
Chantal, Bernadette, John, Berthil, Ashley, Nienke, Robin, Stefan, Martijn, Kevin, Sebastiaan, Roel, Chiel, Joshua, Niels-Douwe, Jesse v/d B., Marcel
Sven, Rick en de andere kinderen van groep 7b/8 vinden het leuk om filmpjes te maken.
Net als bij de andere Regenboogfilms werd er weer niet geoefend. Alles gebeurde onder het motto: 'Camera loopt en ... improviseren maar! Op deze dvd vindt u twee filmpjes:
- Een woensdagmorgen in groep 7b/8
- 'Dit hadden we van Gerbert nooit verwcht!'
- De laatste keer les van meester Plender
- De meester verslaapt zich en wordt opgehaald door de kinderen.


DVD nr. 46: Twee filmpjes uit schooljaar 2010 - 2011
Denise, Debbie, Roel, Yustin, Thijs, Marieke, Jeffrey, Anouk, Deborah
Chiel, Jesse B., Jesse K., Wilbert en alle andere kinderen van groep 6
vonden het heel leuk om samen twee filmpjes te maken.
De kinderen bedachten zelf het script voor het filmpje 'De Coole Kikker'. Net als bij de andere Regenboogfilms werd er weer niet geoefend. Alles gebeurde onder het motto: 'Camera loopt en ... improviseren maar!
Op deze dvd vindt u twee filmpjes:
- De Coole Kikker
- Voor de laatste keer les van ... meester Plender.


DVD nr. 45: Drie filmpjes uit het schooljaar 2009 - 2010
Gerbert, Claudia, Ron, Ronald, Jesse, Willeke, Anne, Hanne, Daan
Chantal, Bernadette, John, Berthil, Ashley, Nienke, Robin, Stefan, Martijn, Kevin, Sebastiaan en de andere kinderen van groep 6/7 vonden het heel leuk om samen drie filmpjes te maken.
Welke drie filmpjes zijn er op deze dvd te zien?
- Digibord maakt leerkracht overbodig!
- Zo maar een woensdagmorgen in groep 6/7.
- Voor de laatste keer les van ... meester Plender.


DVD nr. 44: 全choolkamp 2009.
De kinderen van de hoogste groep waren van 1 t/m 3 juli op schoolkamp naar De Zandkreek in Hattem. Daar logeerden ze met z地 achttienen. (15 kinderen en 3 juffen Wilma Junte, Alienke Veldman en Hetty Swager). Het was prachtig weer, dus ze konden volop genieten. Natuurlijk ging ook dit jaar de videocamera weer mee!
Wat is er zoal op de dvd te zien?
- Het vertrek vanaf ons plein en de aankomst bij de Zandkreek.
-
De chinese maaltijd bezorgd door meester Plender.
- Ravotten in en bij de Leemcule.
-
Bezoek aan het bakkerijmuseum met cabaretier en bakker Fred!
- Waterballet, bonte avond en aankomst op De Regenboog


DVD nr. 43: 'De uitvinding'.
De kinderen van groep 8 hebben samen een leuke film gemaakt.
Jimmy Platte speelt voor meester. Wat is er aan de hand? De kinderen van groep 8 maken er een rommeltje van! De vloer ligt ligt, elke dag weer, bezaaid met proppen en stukjes papier. De meester moet het steeds opruimen en dat is hij flink beu! Hij vraagt aan de kinderen of zij een oplossing voor het 'proppenprobleem' weten. Mark Wolf heeft iets bedacht: 'We moeten met de hele groep een soort 'robot-stofzuiger' uitvinden die elke dag de vloer automatisch zuigt!'. Wie spelen er mee?
Jimmy Platte, Mark Wolf, Angela Hooghordel, Maureen Visser, Gido Groothuis, Niels-Doeke Post, Sansha Drost, Denise Fikse, Dennis en Jasper Foppen, Peter Raggers, Jan van Zeeburg, Andries Swager, Robin Bonhof en Alice Hofmeyer.


DVD nr. 42: Huwelijk juf Alienke en Eddy.
Op 9 okt. 2008 trouwde juf Alienke met Eddy. De dvd van het prachtige huwelijksfeest is klaar. De juf heeft hem in ontvangst genomen en natuurlijk meteen bekeken. Zij en haar man vinden hem prachtig! Het is voor de juf en haar man geen probleem wanneer leerlingen uit groep 1 en 3 van het jaar 2008/2009 de dvd bestellen.
Wat is er op deze dvd te bekijken?
- Oefenen in school.
- Het vertrek naar de kerk in Oldebroek
- Het optreden van de kinderen in de kerk.
- Het  bruidspaar dat elkaar het 'ja-woord' geeft!
- De rit in de oude Porsche
- Het lied 'Juf Alienke heeft geen tijd ....'
- De kinderreceptie in 'Het Haasje'.
Ook staan 疝le foto's van deze dag, als extra hoofdstuk op deze dvd.


DVD nr. 41: Afscheid en musical 2008.
Op dinsdag 15 juli neemt de Regenboog afscheid van de hoogste groep. Niels, Tim, Santiago, Jennand, Jan, Danille, Sharon, Sanne en Carlijn vliegen uit richting voortgezet onderwijs! Voor de pauze worden de negen kinderen toegesproken door Dhr. E.C. van Staveren namens het bestuur, door de directeur Aartje Zijlstra en natuurlijk door hun eigen juf Wilma Junte. De kinderen krijgen als afscheidscadeau een mooie Bijbel mee. Na de pauze wordt de musical opgevoerd en dan denk je ... een musical .... met negen kinderen ... dat kan toch haast niet?!
Nou, de ouders en leerkrachten, die hierbij aanwezig waren weten nu wel beter! Wat een spektakel! Juf Wilma kan er wat van! Op het jubileum van directeur Aartje Zijlstra op 11 juli presteerde ze het al om met 170 kinderen tegelijk te dansen. Zij doet hierin echt helemaal niets onder voor het professionele dansers van Dansen In School, die vorig jaar op de Regenboog hun kunsten vertoonden!). Na de musical werden er veel handen geschud en hier en daar vloeide een traantje. Jennand draaide de schooldeur op slot en zwaaiend vertrokken de kinderen.


DVD nr. 40: 全choolkamp 2008.
De kinderen van de hoogste groep waren van 25 t/m 27 juni op schoolkamp naar Paasloo in de Weerribben. Daar logeerden ze met z地 tienen (8 kinderen en 2 juffen) in een huisje op een luxe villapark. Het was prachtig weer, dus ze konden volop genieten. Natuurlijk ging ook dit jaar de videocamera weer mee! Wat is er zoal op de dvd te zien?
- Het vertrek vanaf ons plein en de aankomst op Paasloo.
-
Santiago, Jan, Niels en tim beleven nachtelijke avonturen.
- Juf Alienke Overweg filmt de verbrande benen van juf Wilma Junte.
- Sharon, Danielle, Carlijn en Sanne spelen in de tuin van het huisje.
- Varen met de bootjes, boerengolf, bowlen en zwemmen!
- Mal verkleden en dan een polonaise!
- Santiago de 蘇amburgerbakker.


DVD nr. 39 - 'De stoutste klas van de wereld'. (2008)
Op woensdag 23 jan. was de premi鑽e van de nieuwe dvd. In 2005 maakten de kinderen van groep 7/8 een dvd met de titel 'De leukste klas van de wereld'. De kinderen uit groep 7/8 van 2008 wilden eens een hele andere dvd maken. De nieuwste dvd heet dan ook 'De stoutste klas van de wereld!' De meester, gespeeld door Tim, heeft zijn handen meer dan vol aan de groep. Ook de stagi鑽es, gespeeld door Maureen en Jasper, kunnen niet goed met de moeilijke groep overweg. Er gebeurt van alles en zelfs de politie (Jan en Santiago) en bureau Halt (Danille en Carlijn) komen eraan te pas. Net als op alle Regenboog-dvd's komt aan het eind natuurlijk weer alles goed. Er is niet geoefend er werd alleen maar gemproviseerd en alles gebeurde onder het motto: 'Camera loopt ... spelen maar!


DVD nr. 38: Dierendag 2007
De afgelopen jaren werden er op dierendag talloze foto's gemaakt. Het is natuurlijk een prachtig gezicht, een schoolplein vol kinderen met hun huisdieren. Dit jaar is er voor het eerst gefilmd. Van deze film, en de 40 foto's gemaakt door juf Swager, is een leuke dvd gemaakt.
Al vele jaren is het op dierendag de gewoonte om je knuffel mee te nemen en om je huisdier(en) te showen. Ook dit jaar waren de kinderen heel onrustig, want om half twaalf zou het gaan gebeuren! Pappa's en mamma's mochten m騁 de huisdieren op het schoolplein komen. Wat is het leuk om met je hondje of kat over het plein te lopen en wat is het leuk om het dier aan je klasgenootjes te laten zien. Het leek het wel een dierentuin op het schoolplein. Honden, katten, schapen, geiten, eenden, konijnen en zelfs ratten werden bekeken en, zo mogelijk, geknuffeld. Het halve uur vloog voorbij en in een lange stoet verlieten ouders, kinderen en dieren om twaalf uur het plein.


DVD nr. 37: Musical 'Brand' en het afscheid van gr. 8 2007.
Op dinsdag 17 juli 2007 voerden de kinderen van de hoogste groep de musical 'Brand' op voor hun ouders en de leerkrachten. Net als elk jaar was het weer een heel spektakel. De kinderen werden toegesproken door Dhr. E.C. van Staveren, Mevr. A. Zijlstra en natuurlijk door hun eigen juf Mevr. W. van Norel. Juf C. Schreurs maakte een mooie videofilm van het optreden en meester Plender zette de film op dvd! Afscheid nemen is nooit leuk, maar op de manier waarop het die dag gebeurde  ... was net te dragen!


DVD nr. 36: Schoolkamp Zandkreek 2007.
Groep 8 ging van 11 t/m 13 juli op schoolkamp naar de Zandkreek in Hattem. Op deze mooie dvd, die meer dan 45 minuten duurt, is o.a. het volgende te zien:
- vertrek vanaf onze school en de aankomst bij de Zandkreek.
- spelen, klimmen en kleien bij de Leemcule.
- patat en nasi/bami diner.
- mini-survival met de onderdelen steppen, kanon enz.
- bonte avond met optredens van alle kinderen 駭 het personeel!
- wekservice door R. Plender met .... een videocamera!
- schoonmaak van de Zandkreek en de aankomst bij de Regenboog.


DVD nr. 35: Dansen In School 2007.
De jaarlijkse projectweken op De Regenboog te Doornspijk zijn vrijdag 27 april afgesloten met een geweldige happening. Zeven gediplomeerde dansdocenten van Dans In School,  verzorgden de hele dag workshops en sloten de dag af met een feestelijke presentatie. (DIS werkt samen met Het Internationale Danstheater voor de Jeugd). In het project 羨angenaam gaat het om samen dansen, muziek maken en de kennismaking met kinderen uit andere culturen. Spelenderwijs hebben de kinderen van De Regenboog kennis gemaakt met de culturele achtergrond van vele verschillende nationaliteiten. De leerlingen werkten per klas aan 鳬n dans uit een land, waarvoor de klas gekozen had en aan twee dansen die 痴 middags tijdens de eindpresentatie gezamenlijk gedanst werden. Ook maakten alle kinderen een eenvoudig ritme instrument, waarmee gezamenlijk gemusiceerd werd. Leerlingen ouders, leerkrachten en de professionele dansdocenten van 船ans In School kunnen terugkijken op een prettige, inspirerende en vooral feestelijke dag!


DVD nr. 34: De Wraak van de tweeling 2007.
De kinderen van de groepen 7 en 8 bedachten zelf het script voor de speelfilm 'De wraak van de tweeling'. De meester hielp er natuurlijk wel een beetje bij, want de sc鈩es moeten wel op school 'te filmen' zijn. Net als bij de andere Regenboogfilms werd er weer niet geoefend. Alles gebeurde onder het motto: 'Camera loopt en ... improviseren maar! Op deze dvd gaat het om een tweeling, gespeeld door Jan van Heerde en Melanie Fikse, die nieuw op school komen. Ze hebben het heel moeilijk. De meester (Jochem van den Bosch) en de stagi鑽e (Maureen Visch) hebben de handen vol aan de stoute klas. Natuurlijk komt het, net als op alle andere Regenboog-dvd's aan het eind weer helemaal goed!


DVD nr. 33: Sinterklaasfeest 2006.
Op deze dvd, die ongeveer 30 minuten duurt, staan de kinderen op het plein te wachten op de Sint. Om kwart voor negen scheurt de Sint het plein op. Hij zit op een quad met 鳬n Piet achterop. Maar waar is de andere Piet? Sint en Piet leggen de situatie uit: E駭 Piet, zijn naam is Verdwaal-Piet, is niet aangekomen. Even later wordt op het plein een pak bezorgd. Een reusachtig cadeau met een kaartje: Afleveradres - Regenboogschool, Doornspijk. Juf Aartje pakt het grote cadeau uit. In het pak blijkt de Verdwaal-Piet te zitten. Hij is in Spanje verdwaald. De Sint is erg blij dat Verdwaal-Piet weer boven water is. Na deze consternatie gaan de Sint en de Pieten de school binnen om de klassen te bezoeken. Op de dvd staan ook alle foto's!


DVD nr. 32: Huwelijksfeest van juf Wilma uit groep 7/8 2006.
De dvd van het huwelijksfeest van juf Wilma is klaar. De juf heeft hem in ontvangst genomen en natuurlijk meteen bekeken. Ze vond hem prachtig en bestelde direct een aantal exemplaren voor familieleden.
De juf en haar man vinden het ook geen probleem als leerlingen uit groep 7/8 van het jaar 2006/2007 deze dvd bestellen.
Wat is er op deze dvd te bekijken?
- Oefenen in school en het optreden in de kerk.
- Rit in de old-timer naar Kampen.
- Kinderreceptie met clown Henkie
- Lied 'Onze juffrouw Wilma'.
Ook staan álle foto's van deze dag als extra hoofdstuk op deze dvd.


DVD nr. 31: Musical 'Help' en het afscheid van gr. 8 2006.
Op woensdag 5 juli 2006 voerden de kinderen van de hoogste groep de musical 'Help' voor hun ouders en de leerkrachten op. Net als elk jaar was het weer een heel spektakel. Valerie Stel uit groep 8 zegt erover: Het was super! Echt heel leuk! Hier en daar werd wel eens een klein foutje gemaakt, maar dat kan ook niet anders. Niemand kan zulke lappen tekst helemaal uit zijn/haar hoofd leren. Verder ging het eigenlijk heel erg goed. Aan het eind maakten we een hele diepe buiging en we kregen een minutenlang applaus. Geraldine en ik (Valerie) gaven alle juffen en meesters en bloemetje en ..... een hand. De vader van Marijn heeft een videofilm gemaakt van ons optreden en meester Plender natuurlijk weer een mooie dvd! Afscheid nemen is nooit leuk, maar de manier waarop wij het deden met onze juf Wilma van Norel ... was net te dragen!


DVD nr. 30: Schoolkamp 2006.
Het is altijd weer even een haastklus. Het kamp wordt vaak gehouden in de laatste weken voor de zomervakantie en de kinderen willen de dvd natuurlijk wel eerst zien, voor ze van school afgaan. Wat is er op deze dvd te zien, die méér dan een uur duurt?
-
Het vertrek vanaf ons plein, aankomst De Zandkreek en de Leemcule.
-
Nachtelijke avonturen. We hebben er, als personeel, al heel wat schoolkampen opzitten, maar dit jaar maakten we iets bijzonders mee. Van de 16 kinderen presteerden 11 kinderen het, om de hele eerste nacht wakker te blijven!
- We bekeken de wk-wedstrijd Nederland - Argentini.
- De tweede nacht sliepen de kinderen als rozen. Leuk om ....te filmen!
- De bonte avond, de aankomst bij de Regenboog en .... nog veel meer!


DVD nr. 29: 'De leukste klas van de wereld' maart 2006.
De kinderen van groep 7/8 maakten in maart 2006 een speelfilm. De film heet: 'De leukste klas van de wereld'. In een klas met 33 makke schaapjes heeft de juf (gespeeld door Mandy van Dieren) het heel makkelijk. De kinderen doen alles om het de juf en elkaar na de zin te maken. De juf wordt in de watten gelegd en gaat zelfs gewoon boodschappen doen in Nunspeet. Wordt het een rommeltje in de klas? Nee hoor, de kinderen doen rustig hun werk. Daniëlle van Staveren en Andrea Palacio verzorgen, i.s.m. R. Plender, het camerawerk.
Op deze dvd is er weer niets geoefend ... alleen maar geïmproviseerd!


DVD nr. 28: Opening van de nieuwe vleugel op 17 februari 2006.
Feest op onze school!
Na een verbouwing van een half jaar was, de te kleine, school veranderd in een ruim en modern schoolgebouw. Aan de bestaande school werd een nieuwe vleugel gebouwd.
Er kwamen twee lokalen, een grote vergaderruimte, twee magazijnen, een directiekamer en een prachtige moderne peuterspeelzaal bij. Ook het speelplein is geheel vernieuwd. Wat is er op deze dvd, die 45 minuten duurt, te zien?
- Feestlied 'De mooiste school ter wereld' wordt gezongen in de hal.
- Ballonnenwedstrijd.
- Optreden van clown Henkie.
-
Open huis voor ouders en belangstellenden.
- Mevr. Hoentjen en Dhr. Hummel gaan tekeer met prikpennen.


DVD nr. 27: R. Plender ziet Abraham. 2005.
De kinderen van de groepen 7en 8 hadden geluk op woensdag 21 dec. 2005. Hun juf Van Norel had die dag ADV en meester Plender mocht haar vervangen. Het was de kortste dag van het jaar en ... meester Plender werd die dag 50! De kinderen hebben hem een onvergetelijke dag bezorgd. Verkleedpartijen, een feestlied, een toneelstuk en noem het maar op. Behalve zo'n 20 minuten videobeelden bevat deze dvd ook alle foto's van het Sinterklaasfeest 2005 in een mooie bewegende diashow. Over de achtergrondmuziek verklappen we niets.


DVD nr. 26: Schoolkamp Paasloo en Musical 2005.
Willany, Maarten, Wout, Stefanie, Dian, Joyce en Ashley gingen op schoolkamp met de juffen Van Norel en Hofman. Wat hadden ze een prachtig weer daar op Park Zilverberk in de Weerribben! Op deze dvd, die meer dan een uur duurt, zie je o.a.:
- Vertrek vanaf het schoolplein en de aankomst bij het huisje
- Boottocht door de Weerribben.
- Slaapkoppen.
- Juf Hofman in het bad!
- Ravotten in het zwembad.
Cor Hartholt liep stage op onze school en maakte van de musical mooie videoopnamen. Ook deze beelden zijn te bekijken op de dvd.


DVD nr. 25: Winter op de Regenboog. 2005.
De vierde dag van maart 2005 was een hele bijzondere dag. Er lag zo'n 20 centimeter sneeuw in Nederland. Ook het plein van onze school lag onder een dikke witte deken. De kinderen hebben 's morgens veel plezier gehad op het plein en zijn 's middags naar de zandverstuiving gegaan. Naast 20 minuten videobeelden van de winterpret staan er op deze dvd ook nog heel veel foto's van o.a. de schoolreis, schoolkamp, voorleesdag, verkeersactie, afscheid groep 8, verjaardag juf W. van Norel enz.
 


DVD nr. 24: De Pestkop en de clown Henkie. 2004.
De kinderen van groep 7 en 8 beleefden onlangs de première van de dvd 'De Pestkop'. Enkele weken geleden hebben de leerlingen deze film opgenomen. Er is niet geoefend en er werd volop geïmproviseerd! Jennever speelt voor juf en Stefanie is de pestkop. Jesse krijgt werkelijk van alles de schuld. Op deze dvd staat ook een optreden van groep 7/8 met het lied 'De haai van Hawaï' en een verslag van het optreden van de clown Henkie. 

 


DVD nr. 23: Schoolkamp Zandkreek 2004.
Van 21 t/m 23 juni was groep 8 op schoolkamp naar Hattem. De juffen Van Norel en Riphagen en de meesters Hummel en Plender gingen mee als begeleiders. De kinderen hebben drie hele fije dagen en nachten(!) gehad en er is geen verkeerd woord gevallen. Natuurlijk werden ook dit jaar de Leemkule en het bakkerijmuseum weer bezocht. Op de bonte avond kwam het voltallig personeel op visite. Juf Riphagen was tijdens dit kamp 25 jaar getrouwd en haar man stond plotseling in de Zandkreek met een grote bos bloemen. De dvd van deze kampdagen duurt bijna een uur.
 


DVD nr. 22: Schoolreis groep 3 t/m 5 2004.
De groepen 3 t/m 5 vertrokken donderdag 3 juni om 9 uur naar Arnhem om een bezoek te brengen aan het  Nederlands Openluchtmuseum. Om 10 uur kwamen ze aan en even later waren de kinderen in groepen op weg om het gigantische terrein te verkennen.  Er zijn op deze reis 60 foto's gemaakt en zo'n 20 minuten film. De dvd begint met 30 leuke foto's, daarna de film en tenslotte weer 30 foto's!


DVD nr. 21: Het Kennissnoepje 2004.
De kinderen van groep 8 maakten in maart 2004 een speelfilm. De film heet: Het Kennissnoepje. Hoofdrolspeler Robin Groothuis bestelt op internet een snoepje, waar je heel slim van wordt. Je zou denken, dat alles op de Regenboog dan heel vlot voor hem verloopt, maar ... niets is minder waar. Robin vindt er niets meer aan op school en verveelt zich. Ook juf Tharsana weet niet wat ze met Robin aan moet. Gelukkig komt het aan het eind toch weer goed.


DVD nr. 20: Project 'Bouwen' 2004.
De kinderen uit groep 5 werden twee weken lang gevolgd. Hiernaast zie je een foto uit de dvd ' Project Bouwen 2004'.  Lennard Stel, Daniëlle van Staveren en Stefan van Boven hebben de videocamera meegenomen op drie excursies. Je ziet o.a.:
- Liedje 'Vrolijk' gezongen door de hele groep.
- Verbouwing van de fam. Stel
- Bouwmarkt Buurkes in beeld.
- Verbouwing Gemeentehuis Nunspeet.
- Bouwen met Lego in de klas.
- Ook staan de 160 foto's van het project op deze dvd!


DVD nr. 19: Het schoolkamp Zandkreek 2003.
Hiernaast een foto uit videoband 'Schoolkamp 2003 naar De Zandkreek'. Op deze dvd (speelduur 1 uur) is het volgende te zien:
- Madelon Kroes en Lammert Mooiweer tafeltennissen
- Niels de Boer als banketbakker.
- Korine Vlijm wordt moeilijk wakker.
- Bert-Jan Mooiweer met 'soppruik'. 
- Meester Hummel als bank van lening!
- Wie zitten er in deze slaapzakken?
- Daniëlle Rebel aan de ontbijttafel.


DVD nr. 18: Schoolreis Verkeerspark Assen 2003.
Hiernaast een foto uit videoband 'Schoolreis 2003 naar de verkeerstuin in Assen'.Op deze dvd is het volgende te zien:
- Botsingen op de glijbaan.
- Hoeveel papat past er in jouw mond?
- Racen met echte skelters.
- De dames Visch en V/d Bosch in trapautootje.
- Juf Swager met vlinder op de schouder
- ....of een vlinder met juf Swager aan de poten.
- Lol in de bus!
- Kinderen krijgen een rijbewijs.


DVD nr. 17: De meester opgesloten 2003.
Hiernaast een foto uit de dvd 'De meester opgesloten'.
Onder het motto 'Camera draait, dus spelen maar' maakten de kinderen van groep 4/5 een leuke film. Op deze dvd is het volgende te zien:
- Kinderen smeden het plan om hun meester op te sluiten.
- Ze vergeten hun grapje. De meester zit de hele dag op het toilet!
- 's Middags moeten de kinderen zonder meester doen.
- Hoe hij bevrijd wordt zie je zelf op deze spannende dvd.
Enkele namen:
o.a. Daniëlle, Walther, Maureen Visch, Jan-Peter, Babette, Manon, Rémon, Carlijn, Lennard, Gerard, Melanie, Marijn, Stefan, Niels, Mandy, Yvonne, Mariska, Hester, Jochem, Benice, Arnaut, Jan, Noer. Groep 7/8: Lennard, Lammert, Bert-Jan, Rosalynn, Dian, Joyce, Madelon, Korinne, Mark v. Z., Bertus, Mark P. Manar, Lennard J.


DVD nr. 16: Project 'Voeding' febr. 2003.
Groep 4 werd tijdens de leuke projectweken heel intensief met de videocamera gevolgd. Op deze dvd, die bijna 45 minuten duurt, zie je:
- Moeders die bijzondere gerechten maakten. De kinderen kregen o.a. balkenbrij, ijs met 7-up, lasagna, indische cake, wraps, pannenkoeken en kroketten volgens een speciaal recept.
- Excursies naar o.a. supermarkt 'Plus' te Nunspeet, de Tonnet- kazerne op 't Harde, slagerij V/d Weg en naar Nestlé in Nunspeet.
-  Kinderen die zelf heerlijke tompoezen maken.
- Daniëlle van Staveren, die echt alles lust!
- Walther Plender en Maureen Visch, die als broer en zus spelen.
- Jan-Peter Swager en Babette Groothuis onder de paraplu.
- Manon, Rémon, Carlijn, Lennard, Gerard, Melanie, Marijn, Stefan, Niels, Mandy, Yvonne, Mariska, Hester, Jochem, Benice, Arnaut, Jan en Noer.


DVD nr. 15: Het schoolkamp Zandkreek 2002.
Groep 8 ging dat jaar op schoolkamp naar 'De Zandkreek'. Op de dvd, is o.a. het volgende te zien:
- Juf Van Norel als kapster.
- Elise Krooneman en Willemijn Wijnbergen treden op.
- Henri Raggers niet wakker te krijgen.
- Janneke v/d Weide op de gitaar.
- Martijn van Jole en Gerjan Veldman slapen niet!
- Deborah Visch als koffiejuffrouw.
- Wiljan Vinke lacht zich slap en een uur andere leuke beelden.


DVD nr. 14: Project 'Met een boekje in een hoekje' 2002.
Op deze dvd, met een speelduur van 35 minuten, zie je o.a.:
- Stefan en Roan rekenen.

- Geraldine, Jennever, Valerie, Mandy , Jeanine, Ruben en Joyce  op bezoek bij drukkerij Zalsman in Kampen.
- Feija, Jan, Ruben, Wout, Sandra, Dian, Lydia, Willany, Stefanie, Arjan en Lennard op bezoek bij de boekhandels in Elburg en Oldebroek.
- De schrijfster Vrouwke Klapwijk leest voor uit eigen werk.
- Kokulan, Jan, Juda en Maarten op bezoek bij R. Plender.


DVD nr. 13: Schoolkamp Zandkreek 2000.
Hiernaast zie je een foto van de groep die in 2000 op schoolkamp naar De Zandkreek in Hattem ging. Op de dvd, is o.a. het volgende te zien:
- Juf Kleermaker en juf Van 't Slot treden op.
- Duo Juffer Riphagen.
- Ilse v/d Bosch, Henrike Heshusius en Marijke van Wensveen zingen.
- Om 6.30 uur een ... videocamera onder je neus.
- Zwemmen in de Veldkamp te Wezep. 
- Desiree den Besten en Niesanna van Zeeburg met een stukje uit 'Cats' en bijna een uur andere beelden van deze kampdagen.


DVD nr. 12 : De Fietsendieven 2000.
- Hilde Bakker en Frank-Jan van Triest spelen de hoofdrollen in de speelfilm ' De Fietsendieven'. Hilde is de juf en Frank-Jan loopt stage bij haar!
- José v/d Bosch en Martijn van Jole stelen fietsen 'voor een goed doel'.
- Samuel Edwards en William Rozeboom, de agenten,  behoeven aan het eind gelukkig niet op te treden tegen de dieven.
- Deborah Visch, Heim-Jan Juffer, Ria Hartholt en alle kinderen uit de groep maken er een leuk spektakel van.


DVD nr.11: Schoolkamp Zandkreek 1999.
Hiernaast zie je een foto van de groep die in 1999 op schoolkamp naar De Zandkreek in Hattem ging.
Op deze nieuwe dvd, is o.a. het volgende te zien:
- Ballen knallen in de Leemkule.
- Optredens van Arie, Johan, Rogier, Martijn en Thijs.
- Bertil en Matteo goochelen.
- Een quiz van Tijmen en Cees.
- Ulco en Arjan aan de afwas.
- Is Eva bewusteloos?
- Gerwin zingt dat hij terugkomt als ... hij gaar is!


DVD nr. 10: De weermachine en drie korte films 1998.
Gerwin Vlijm en Johan Raggers spelen voor twee professoren die een weermachine hebben uitgevonden. Ze demonstreren het apparaat in groep 7 en 8 van de Regenboog. Het blijkt ondoenlijk om het een ieder naar de zin te maken als het gaat om het weer. Op deze dvd, die bijna een uur duurt, staat ook de film 'Opa en oma op vakantie' met in de hoofdrollen Frank-Jan van Triest en Niesanna van Zeeburg. Verder vind je op deze dvd een filmverslag van het bezoek aan Snowvillage (Rivièra park te Biddinghuizen) en een film van de verjaardag van R. Plender op 21 december 1998.


DVD nr. 9: Het stukje Mars 1998.
Twee hele gemene jongetjes (Martijn v/d Weide en Jesse Trommel) stelen een stukje Mars. Arjan Bosch heeft de wikkel van het stukje Mars in zijn vak en krijgt natuurlijk de schuld van de juf (Eva Heshusius). Gelukkig komt één van de boosdoeners op tijd tot inkeer en loopt alles goed af!
 


DVD nr. 8: De nieuwe leerling 1998.
Alex Bouwman speelt een glansrol als nieuwe leerling. Hij stottert heel erg en zijn nieuwe klasgenootjes vinden dat maar raar. Alex wordt gepest en juf Desiree v/d Bosch probeert hem in bescherming te nemen. Thijs, Gerwin, William, Hans, Eva, Engelien, Gerwin, Ronald, Johan, Jellie en alle andere kinderen blijven het bloed onder de nagels van Alex weghalen, tot dat ..........! Ook deze film heeft natuurlijk weer een happy end!


DVD nr. 7: Fraude op de Regenboog 1997.
Hiernaast zie je een foto van groep 7/8 uit 1997.
Op deze prachtige speelfilm is Peter IJzerman de meester. Everhard Groothuis, Stefan Heida, Hans Vos en Hene Wagenaar halen hele slechte cijfers. Ze  besluiten de cijferlijst van de meester een beetje aan te passen. De andere kinderen, o.a. Aline, Greta, Arjan, Tijmen, Jeffrey, Gerwin, Bertwin, Jellie, Matteo, Arie, William en Alex begrijpen niet hoe de vier belhamels aan zo'n mooi kerstrapport komen!


DVD nr. 6: ' De Fietsendief ' 1996.
Hiernaast een foto uit de spannende speelfilm ' De Fietsendief '.
Op deze dvd, is o.a. het volgende te zien:
- Jack Lokhorst denkt aan zieke neefje.
- Cor Hartholt in jas van R.Plender.
- Annelies Brouwer als politieagente.
- Bertwin Prins raakt fiets kwijt.
Net als bij de andere films werd er niet gerepeteerd.
De kinderen leefden zich helemaal in en improviseerden er op los!
De resultaten waren verbluffend.


DVD nr. 5: ' De wraak van Wilco' 1995.
Hiernaast een foto uit de spannende speelfilm ' De wraak van Wilco' uit 1995. Op deze dvd, is o.a. het volgende te zien:
- Wilco wordt door zijn klasgenoten gepest
- Wilco neemt wraak op een ongebruikelijke wijze.
- Gerja Wessel als schooljuf
- Alfred Hofmeyer, die bijna stikt in een koekje.
- Anet Bouwman als zus van Wilco.
- Veel andere kinderen uit deze groepen!
Op deze dvd staat ook het lied: Alle beetjes helpen!


DVD nr. 4: Sinterklaasfeest 1995.
Op deze leuke dvd, is o.a. het volgende te zien:
- Juf Alie Brouwer, met rode knipperlichtjes, ontvangt de Sint.
- Amanda Prins, bang bij Juf Jeanet Reiling op schoot, vertelt over haar pasgeboren zusje ..... Manon!
- Meester Hummel is ziek en staat ingepakt op het schoolplein. 
- Dhr. Alex Rebel en Monique Kroes kennen de Sint en Piet goed.
- De Sint opent het nieuwe klimrek!


DVD nr. 3: Schoolkamp IJsselstein 1993.
Op deze prachtige dvd is o.a. het volgende te zien:
- Cor van Zalk pest juf Reiling.
- Jan Polinder danst om twee uur 's nachts!
- Jasper Wagenaar en Berthil bos op boomstam.
- Twee vermoeide jufs.
- Bellen naar het thuisfront.
- Met de trekker naar Hattem.
- Op de boot onder de spoorbrug door.
- In de stromende regen op de markt.


DVD nr. 2: Sinterklaas 1993. 
Op deze dvd is o.a. het volgende te zien:
- Hans Willemsen en Dianne den Besten zingen samen voor de sint.
- Cindy Karsten en Edward v/d Veen zingen ook voor de Sint.
- Carla Wijnbergen, Gretha Heshusius, Annelies IJzerman, Remco v/d Weide, Wilma Hop, Richard Prins, Erik Raggers, Willem Janke en vele anderen hebben lol!


DVD nr. 1: Project Zwerfafval 1993.
Op deze Regenboog-dvd is o.a. het volgende te zien:
- Petra Vlijm als presentatrice.
- Kinderen die met prikkers bergen afval verzamelen.
- Berthil Bos, Gerline van Wensveen, Erik Schoonhoven, Gerbert Beekman, Gerrit Hop, Gerald van Erven, Jan Polinder, Marjan v/d Bosch, Christel v/h Goor, Engelien Herhusius, Wilbert den Besten, Anja v/d Bosch, Jasper Wagenaar en veel anderen, blijken veel van het projectonderwerp 'Afval' te weten!


DVD nr. 0: Verjaardagen R. Plender 1991 en 1992.
Op deze eerste Regenboog-dvd is o.a. het volgende te zien:
- Cor van Zalk wordt verzorgd op de tafel.
- Dansen met de hele klas!
- Agnes Fikse, Karin Nagelhout, Mariska Krooneman, Herald Kroes, Marjolein Miltenburg, Berthil Bos, Marianne van de Bosch, Gerline van Wensveen, Aalt Neymeyer, Herald Kroes, Gerrit Hop, Erik Schoonhoven, Gerbert Beekman, Gerrit Hop, Gerald van Erven, Jan Polinder, Marjan v/d Bosch, Christel v/h Goor, Engelien Herhusius, Anja v/d Bosch, Jasper Wagenaar en veel anderen hebben een fijne dag!